جدول جدید ساعات انتقال وجه پایا برای سال ۱۴۰۳ در اینجا آماده شده است. همانطور که میدانید، حواله پایا یکی از محبوبترین روشهای انتقال وجه است و مزایای بسیاری دارد. این روش هیچگونه کارمزدی ندارد و چندین بار در طول شبانهروز واریز میشود. ساعات واریز پایا در لیست زیر برای شما تهیه و تنظیم شده است. در این پست، زمان واریز پایا به حساب مقصد ارائه شده است.
دریافت شماره شبا / تبدیل کارت به شبا / تبدیل کارت به حساب
ساعات واریز پایا
زمان واریز حواله پایا به حساب مقصد کی است؟ آیا زمان واریز پایا در بانکهای مختلف یکسان است؟ سامانه پایا به گونهای طراحی شده است که به صورت ۲۴/۷ عمل میکند، به این معنی که میتواند در تمامی ساعات شبانهروز و روزهای هفته، انتقال وجه به حساب مشتری را انجام دهد. طبق اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ساعات واریز پایا در ۴ سیکل و در طول ۲۴ ساعت انجام میشود. این سامانه قادر است در تمامی روزهای هفته دستور پرداخت از بانکهای عامل دریافت کند. چرخه واریز پایا برای دستور پرداختهای مشتریان در روزهای کاری هفته، شنبه تا پنجشنبه، به شرح زیر است:
• چرخه اول: از ساعت ۱۸:۴۵ تا ۰۳:۴۵ صبح (زمان تسویه و واریز به حساب مشتری ۴ تا ۶ صبح)
• چرخه دوم: از ۰۳:۴۵ تا ۰۹:۴۵ صبح (زمان تسویه و واریز به حساب مشتری ۱۰:۱۵ تا ۱۰:۴۵ صبح)
• چرخه سوم: از ۰۹:۴۵ تا ۱۲:۴۵ (زمان تسویه و واریز به حساب مشتری ۱۳:۱۵ تا ۱۳:۴۵)
• چرخه چهارم: از ۱۲:۴۵ تا ۱۸:۴۵ (زمان تسویه و واریز به حساب مشتری ۱۹:۱۵ تا ۱۹:۴۵)
تغییر ساعت کاری ادارات و شعب بانکها منجر به تغییراتی در زمان واریز پایا و ساتنا شده است که از روز ۲۰ خرداد سال گذشته اعمال شده است. با توجه به این که عملیات تسویه ساتنا تنها در روزهای کاری انجام میشود، دستور پرداختهای پایا که در خارج از سیکل ارسال میشوند، در اولین چرخه روز بعد صورت میگیرند. این ویژگی به بانکها امکان میدهد تا بتوانند در سامانههای بانکداری اینترنتی، همراه بانک و نظایر آن، خدمات حواله و انتقال وجه را به مشتریان ارائه دهند.
همچنین، بانکها با استفاده از امکانات این سامانه میتوانند ابزارهای لازم را برای مشتریان عمده خود طراحی و فراهم کنند، بهگونهای که امکان صدور دستهای دستور پرداخت (شامل هزاران دستور پرداخت به بانکهای مختلف) از طرف این مشتریان به شبکه بانکی میسر گردد.
جدول ساعات جدید انتقال وجه پایا ۱۴۰۳
پایا که مخفف سامانه پایاپای الکترونیکی است، چند سال پس از ساتنا به منظور بهبود عملکرد نظام بانکداری کشور راهاندازی شد. این سامانه شیوهای از انتقال وجه است که در آن مشتری، بانک را مجاز مینماید تا مبالغ مشخصی را در زمانهای تعیین شده از حسابهای اشخاص دیگر در بانکهای مختلف برداشت و به حساب وی واریز نماید. این فرایند با توافق قبلی طرفین (مشتریان بدهکار و بستانکار) انجام میشود. جدول ساعات جدید انتقال وجه پایا برای سال ۱۴۰۳ در زیر آمده است:
سیستم حواله بین بانکی پایا راهاندازی شد تا بتواند پرداختهای خرد را ساماندهی کند؛ به همین دلیل انتقال وجه در این سیستم در فاصله زمانی چند ساعته و نهایتاً در روز کاری بعد از صدور دستور پرداخت انجام میگیرد. به جز این مورد، شکل واریز و نحوه اتصال سیستم با بانکها تفاوت چندانی با شتاب ندارد.
بانک مبدا به سیستم بانک مرکزی متصل میشود. بانک پس از تایید، به بانک مقصد اطلاعرسانی میکند و انتقال وجه انجام میپذیرد. به این ترتیب، پایا و ساتنا به هم متصل هستند، اما پایا برای پرداختهای مدتدار مانند پرداخت حقوق کارمندان کاربردیتر است.
دریافت شماره شبا / تبدیل کارت به شبا / تبدیل کارت به حساب
ساعات واریز پایا + جدول ساعات جدید انتقال وجه پایا ۱۴۰۳
زمان انتقال وجه پایا در روز تعطیل
در صورتی که تاریخ موثر انتقال مصادف با یکی از ایام تعطیل باشد، بازه تسویه پایا بین ساعت ۱۳:۱۵ تا ۱۳:۴۵ خواهد بود. همچنین، درخواستهای انتقال وجه جاری در نزدیکترین سیکل ممکن انجام میشود و در غیر این صورت به سیکل بعدی موکول خواهد شد. مطابق قوانین بانک مرکزی، سقف مجاز انتقال وجه در هر تراکنش پایا حداکثر یک میلیارد ریال است و این مبلغ در روزهای تعطیل نیز قابل انتقال است.
مدت زمان انتقال پایا
انتقال وجه بین بانکی پایا از طریق شماره شبا صورت میپذیرد و مدت زمان انتقال وجه پایا حسب دستور بانک مرکزی به صورت سالانه یا در مواقع لزوم اعلام میشود. از حدود ۲۰ دقیقه به آخرین زمان پاسخگویی پایا (۱۸:۴۰)، احتمال اینکه وجه شما در روز آتی به حساب مقصد واریز شود، افزایش مییابد. سقف انتقال وجه در هر بار مبلغ ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال میباشد. لازم به ذکر است که مدت زمان عملیات واریز به حساب مقصد به عملکرد سیستم انتقال وجه بین بانکی (پایا) وابسته است.
زمان انتقال پایا
پایاپای الکترونیک (پایا) به عنوان زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانکی حسابی انبوه در کشور شناخته میشود و ستون فقرات حوالهها و انتقال وجه بین بانکی را تشکیل میدهد. سیستم پایا به گونهای طراحی شده است که میتواند دستور پرداختهای متعدد را از طرف بانکها دریافت، پردازش و برای انتقال در ساعات واریز پایا به بانکهای مقصد ارسال نماید.
بانکها نیز میتوانند دستور پرداختهای مشتریان خود را به صورت انفرادی یا انبوه دریافت و برای پایاپای و انجام در بانکهای مقصد به سامانه پایا ارسال کنند. سامانه پایاپای الکترونیک دارای دو هسته جداگانه به نامهای «انتقال اعتبار» و «برداشت مستقیم» است که ارائه خدمات ارزشافزوده را برای بانکها میسر میسازند.
در راستای تغییر ساعت کاری ادارات و شعب بانکها در سال گذشته، ساعات کاری سامانههای چکاوک، ساتنا و پایا اعلام شد. بر این اساس، ساعت واریز حواله پایا در فروردین ماه ۱۴۰۳ به شرح جدول زیر میباشد
تفاوت حواله پایا و ساتنا چیست؟
گفتیم که حواله بین بانکی پایا برای انتقال وجه بانکیِ مبالغ کمتر از 100 میلیون تومان استفاده میشود. این مبالغ در سیکل پایا پردازش شده و به حساب مقصد واریز میشوند. حالا بریم سراغ حواله ساتنا… سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) برای انتقال وجه آنی و در مبالغ بالا (بالاتر از 50 میلیون) ایجاد شده است.
مواردی که در انتقال
وجه پایا شما تایید می کنید:
1. **اجازه برداشت:** مشتری با امضای دستور پرداخت به با
نک اجازه میدهد تا وجه مورد انتقال و کارمزدهای مربوطه را از حساب وی برداشت نماید.
2. **قطعی بودن دستور پرداخت:** دستور پرداخت پس از پذیرش توسط بانک قطعی و غیرقابل برگشت بوده و انجام آن جزء تعهدات بانک محسوب میشود.
3. **عدم استرداد وجه:** استرداد وجه مورد انتقال پس از پذیرش دستور پرداخت توسط بانک به هیچ وجه امکانپذیر نیست.
4. **تعهد بانک در ارسال وجه:** بانک متعهد است در تاریخ درخواست شده توسط مشتری (تاریخ مؤثر)، وجه را در صورت کافی بودن موجودی حساب مشتری به بانک ذینفع ارسال نماید.
5. **انتقال در روز کاری بعد از تعطیل:** در صورتی که تاریخ مؤثر انتقال با یکی از ایام تعطیل رسمی مصادف باشد، بانک انتقال را در اولین روز کاری بعد از تعطیل انجام میدهد.
6. **مسئولیت بانک ذینفع:** مسئولیت واریز وجه انتقال داده شده به حساب ذینفع (مقصد) در تاریخ مؤثر انتقال بر عهده بانک ذینفع (مقصد) است و در این خصوص مسئولیتی متوجه بانک صادرکننده دستور پرداخت (مبدا) نیست.
7. **استعلام حساب مقصد:** نام دارنده حساب مقصد و وضعیت فعلی حساب مزبور باید توسط بانک مبدا از سامانه استعلام استخراج و به صورت چاپی به رویت و تایید مشتری برسد.
8. **ریسک اشتباه واریزی:** در صورت عدم ارسال درخواست استعلام به سامانه استعلام در بانک مبدا و وقوع هرگونه اشتباه واریزی، ریسک مربوطه بر عهده بانک مبدا خواهد بود.
9. **اعلام وضعیت استعلام:** در صورت ارسال درخواست استعلام و عدم دریافت پاسخ استعلام از بانک مقصد به هر دلیل، بانک مبدا موظف به اعلام موضوع به مشتری است و در صورت تاکید وی بر ارسال دستور پرداخت و پذیرش مسئولیت مربوطه، خدمت ارائه میشود.
10. **استعلام وضعیت دستور پرداخت:** مشتری مبدا یا ذینفع دستور پرداخت میتواند با در دست داشتن شماره پیگیری نسبت به استعلام وضعیت انجام دستور پرداخت از بانک مبدا و بانک مقصد اقدام نماید.
11. **تعهد به مبارزه با پولشویی:** مطابق قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۸۶/۱۱/۰۲ مجلس شورای اسلامی و آئیننامهها و دستورالعملهای اجرایی آن، مشتری متعهد میشود که از هرگونه اقدامی که منجر به پولشویی گردد خودداری نموده و همچنین به اشخاص ثالث اجازه استفاده از حسابها و خدمات بانکی و ابزارهای الکترونیکی خود را ندهد. مشتری اعلام مینماید که اطلاعات ارائه شده بر اساس آخرین تغییرات میباشد و متعهد میشود هرگونه تغییر در کد و نشانی پستی/ثبتی و سایر تغییرات را در کوتاهترین زمان ممکن به مراجع قانونی ذیربط اطلاع داده و مستندات تغییرات را به بانک ارائه نماید.
سامانه پایا و سامانه پل چه تفاوت هایی باهم دارند ؟
چرا باید از حواله پایا استفاده کنیم؟
سیستم حواله پایاپای الکترونیک (پایا) به عنوان زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانکی حسابی انبوه و انفرادی عمل مینماید. این سیستم هستههای جداگانه از انتقال اعتبار و انتقال مستقیم را در خود جای داده است، که این امکان را فراهم میکند که دستور پرداختهای متعددی را از طرف بانکها دریافت، پردازش و در زمان واریز پایا به حساب مشتریان ارسال نماید.
قابلیتهای سیستم حواله پایاپای شامل موارد زیر میشود:
۱. **پرداخت الکترونیکی اقساط تسهیلات:** این سیستم به مشتریان امکان میدهد که بدون نیاز به مراجعه به شعب بانک و انتقال فیزیکی اسکناس یا اسناد بانکی، وجه اقساط تسهیلات خود را واریز کنند.
۲. **پرداخت حقوق و مستمری:** سازمانها میتوانند حقوق و مستمری کارکنان و بازنشستگان خود را از طریق این سیستم بدون نیاز به افتتاح حسابهای متعدد در بانکهای مختلف دریافت کنند.
۳. **پرداخت سود سهام و اوراق بهادار:** شرکتها میتوانند سود سهام و اوراق بهادار را مستقیماً به حساب سهامداران خود واریز کنند.
۴. **برداشت مستقیم (انتقال معکوس):** این سیستم به بانکها امکان ارائه خدمات بانکی مبتنی بر دستور پرداختهای پیشتایید شده را به صورت بین بانکی میدهد، که میتواند جایگزین بخش بزرگی از پرداختهای مبتنی بر چک نیز گردد.
با توجه به این قابلیتها، سیستم حواله پایاپای به بانکها و مشتریان امکانات متنوعی را برای انجام مبادلات پولی فراهم میآورد و از تعداد حسابها در شبکه بانکی کاسته و بهبودی در فرآیند پرداختهای بانکی ایجاد مینماید.
دریافت شماره شبا / تبدیل کارت به شبا / تبدیل کارت به حساب
سوالات متداول
منظور از پایا چیست؟ حواله پایا چیست؟
سامانهی پایا سیستمی است که زیرساخت لازم برای مبادلات انبوه مردم را فراهم میکند. و حوالهی پایا در واقع تراکنشی است که از طریق شماره شبا و در سامانهی پایا انجام میشوند.
آیا میتوانم حواله پایا را برای حسابی واریز کنم که در همان بانکِ مبدأ است؟
بله. حواله پایا هم برای انتقال وجوه بین بانکی است و هم برای انتقال وجه بین حسابهای مختلف در یک بانک.
آیا میتوانم حواله پایا را با استفاده از شماره کارت انجام دهم؟
خیر. انتقال پول از طریق حواله بین بانکی پایا صرفاً با داشتن شماره شبای حساب مقصد ممکن است و با داشتن شماره کارت یا شمارهحساب، نمیتوانید از پایا استفاده کنید. اگر فقط شماره کارتِ حساب مقصد را دارید، شماره کارت را به شماره شبا تبدیل کنید و بعد، از شماره شبا برای واریز پایا استفاده کنید.
کارمزد انتقال وجه پایا چقدر است؟
کارمزد پایا در پرداختهای تکی، مبلغ 0.01٪ از تراکنش (تا سقف 2500 تومان) است. در پرداختهای گروهی هم مبلغ 100 تومان بهازای هر تراکنش، بهعنوان کارمزد از حساب مبدأ کسر میشود.
انتقال وجه پایا چه زمانی انجام میشود؟ چقدر طول میکشد تا وجه واریز شده از طریق پایا، به حساب مقصد واریز شود؟
سامانه پایا چهار مرتبه در روز و در چهار سیکل پایا پردازش میشود. تمامی حوالههای ثبتشده در یکی از ساعتهای 03:45، 10:45 و 13:45 و 18:45 پردازش شده و نهایتا تا چند ساعت بعد، به حسابهای مقصد واریز میشوند.
آیا حواله پایا در روزهای تعطیل رسمی و آخر هفته انجام میشود؟
خیر. انتقال بین بانکی پایا به ساعت 03:45 روزِ بعد از تعطیلات منتقل میشود.
سقف انتقال وجه پایا چقدر است؟
100 میلیون تومان روزانه و 500 میلیون تومان ماهانه
روش لغو حواله پایا چگونه است؟ آیا امکان لغو حواله پایا وجود دارد؟
اگر حواله پایا انجام شود، هیچ راهی برای لغو آن وجود ندارد. یعنی مثلاً اگر حواله را در ساعت 15:00 ثبت کنید و دستور پرداخت آن صادر شود، نمیتوانید آن را کنسل کنید و مبلغ در حدود ساعت 19:00 به حساب مقصد واریز خواهد شد.
ولی اگر حواله اتوماتیک صادر کرده باشید، میتوانید حواله را تا قبل از تاریخ موثر حواله پایه (تاریخ سررسید)، اصلاح یا لغو کنید. مثلاً فرض کنید امروز 8 مهر است و شما یک حواله اتوماتیک برای 12 مهر دارید که دیگر دلتان نمیخواهد انجام شود. میتوانید به بانک مراجعه کرده و ارسال حواله پایا را لغو کنید یا تغییراتی در مبلغ آن بدهید.
اگر تاریخ ارسال حواله پایای اتوماتیکِ من به روز تعطیل رسمی بخورد، چه میشود؟
در فرایند ایجاد حواله پایای اتوماتیک، قسمتی تحت عنوان «اعطای مجوز ارسال مجدد» وجود دارد. اگر این قسمت را تیک بزنید، حوالههای شما ارسال خواهند شد.
مثلاً فرض کنید حوالهای برای تاریخ یازدهم هر ماه دارید. این حواله در 11 شهریور ارسال شده، ولی 11 مهر تعطیل رسمی است. در این صورت حوالهی شما در 11 مهر ارسال نمیشود؛ ولی بانک آن را مجدد در چرخهی اول سیکلِ پایای روز چهارشنبه 12 مهر انجام خواهد داد.
این موضوع برای خرابیهای سیستم هم صدق میکند. یعنی مثلا اگر سامانهی پایا در 12 مهر به مشکلی بخورد، حوالهی شما کنسل نمیشود و بعد از رفع مشکل، به صورت اتوماتیک ارسال خواهد شد.
تاریخ موثر حواله پایا چیست؟
تاریخ موثر در پایا (یا تاریخ سررسید)، همان تاریخی است که مبلغ حواله به صورت اتوماتیک از حساب شما کم شده و به حساب مقصد واریز میشود. مثلا اگر بگویند که تاریخ موثر حوالهی پایای شما، روز جاری است؛ یعنی حوالهی شما همین امروز به حساب مقصد منتقل میشود.